pondělí 23. března 2009

Tropické Ostrovy u Berlína – ideální dovolená

Každý si občas musíme dopřát pořádný odpočinek a pro ajťáky to platí dvojnásob :). Když jsem jednou při cestě autobusem Student Agency zahlédnul, že pořádají zájezd do Tropických ostrovů u Berlína, říkal jsem si super, ale to bude moc drahé, to nechám být. Ale lákalo mě to tolik, že jsem se na jejich web podíval a zjistil, že výlet sobota – neděle, vyjde komplet za nějakých 1500,- Kč. Což je rozhodně skvělá cena za dopravu a za vstup. Tak jsem neváhal a přihlásil sebe a svou drahou polovičku.

Co jsou to vlastně ty Tropické ostrovy u Berlína, si někteří říkáte teď asi. Uprostřed lesů za (možná před) Berlínem je poměrně velká hala, která dříve měla sloužit ke konstrukci vzducholodí, ale jelikož vzducholodě jsou dnes již minulostí, hala zůstala nevyužita, někdo se toho chytil a vybudoval v této hale zábavný komplex, který simuluje tropický ostrov. Máte tu bazény, tobogány, vířivky, sauny, písečnou pláž, restaurace, bary, obchody, minigolf a plno dalšího. Nejlepší na všem je, že uvnitř je teplota kolem 27 stupňů.

Autobus Vás sem dopraví z Prahy za nějaké čtyři hodiny, což je velmi příjemný čas. Základní vstupné činí 22,5 EUR, ale připravte se, že rozhodně nezůstane jen u toho. Rozhodně doporučuji si připlatit za nocování, za zónu SPA a za tobogány, nebudete toho nikdy litovat. Nocování v tropických ostrovech je báječné v tom, že večer se celé místo skvěle vyklidí a všechny atrakce se velmi efektně rozzáří.

Vše tam funguje naprosto skvěle a máte pocit, že opravdu odpočíváte, nemusíte se pořád rozčilovat, protože je špatně tohle nebo tohle. Jednou skvělou výhodou je, že u vstupu dostane čip, kterým otevíráte skříňku a zároveň vše platíte. Až při odchodu platíte útratu. Škoda, že nikde v areálu jsem nenašel žádný terminál u kterého bych si mohl ověřit kolik jsem již utratil.  Na co je dobré se připravit, jsou skříňky.

DSC03179Nevím proč, ale jak je vidět ta velká skříňka je rozdělena na dvě menší ve tvaru “L”, takže si můžete máte tak jednu velkou nudli, která má na konci normální úložný prostor. Tohle řešení je dobré když si povezete hokejky, ale ne když chcete uložit batoh.

Ale jak naházíte věci do skříňky, můžete se vydat za pořádnou zábavou. Jsou tu dva hlavní bazény, jeden je u písečné pláže, kde je i bar a plno lehátek, tam si užijí jen děti s rodinkami a pak je tu druhý, který je nazýván Laguna a ten je o poznání zábavnější. Má vodopád, plno míst s vířivými proudy, menší tobogány a je skvělý jak na zábavu, tak na odpočinek.

DSC03219 

Pokud jste si připlatili za SPA, tak se můžete těšit na nespočet různých druhů saun a pak tři velké vířivky. Vstup do vířivky je bez plavek, takže asi nic pro stydlivé povahy.

A pak za poslední příplatek tu máme tobogány. Skvělé je, že si můžete vzít připravenou “pneumatiku” a jezdit na ní po zvláštním tobogánu, je to mnohem větší zábava, než jezdit jen po zadku. Pro odvážlivce je tu modrý tobogán, který je vlastně super sešup, pořádný adrenalin.

DSC03244Pokud se rozhodnete nocovat, což opravdu doporučuji, připravte se, že budete ležet na dřevěných lehátkách, která jsou neskutečně tvrdá a ležet se dá jedině na zádech, proto si vezměte cokoli. Deku, lehátko, karimatku, nafukovací matraci, o skříňku se starat nemusíte, protože si to rovnou hodíte na lehátko, aspoň budete mít zabraný plac pro spaní a také, kdo by vám kradl vaši deku, že. Jídlo je poměrně drahé, obyčejný toust vás vyjde na nějakých 7 EUR, mě se osvědčilo si před cestou koupit tři bagety, které mě skvěle zasytily.

Celkově musím říct, že mě tento výlet velmi nadchl a že každý kdo se chce odreagovat by tam měl zavítat. Rozhodně výborný víkend.

Žádné komentáře:

Okomentovat