pondělí 30. března 2009

Doplňky do Firefoxu, které mít musíte aneb proč je Firefox to nejlepší na web

Adblock Plus

image Také Vás už otravují ty protivné reklamy, které jsou všude? Již dávno to nejsou bannerové proužky, ale Flash Vám dnes vyskakuje ze všech stran a přečíst si tak obsah je mnohdy velkým uměním. Proto tu je Ablock Plus, který díky svým filtrům zatočí s reklamou a Vy si budete moci v klidu brouzdat weby. Drtivou většinu reklamy zablokuje sám, zbytek si můžete snadno zablokovat sami. Navíc díky ikonce si můžete snadno blokování zapínat či vypínat, jak je libo.

Stahujte zde

 

Adblock Filterset.G Updater

image

Naprostá nutnost pro uživatele Adblock Plus, díky tomuto doplňku si zajistíte, že Vaše filtry budou vždy aktualizované. Pracuje na pozadí a obsluha není vůbec nutná.

Stahujte zde

 

Brief

image

RSS čtečky normálně moc nepoužívám, jelikož je tu problém, že většinou mi tam přistává plno věcí o které nemám zájem. Přesto je několik webů a blogů, kde si s chutí přečtu každý příspěvek nebo příspěvky nejsou přidávány, tak často. Tato čtečka je ideální v tom, že weby kontroluje periodicky a v případě aktualizace, Vás informuje zobrazením malého informačního okénka v dolní liště.

Stahujte zde

 

Cooliris

image

Dříve známý jako PicLens. Tento doplněk není nic pro práci, je to spíše pro zpestření práce. Cooliris při spuštění na kompatibilním webu zajistí to, že fotografie (obrázky či videa) se zobrazí na virtuální 3D zdi a vy si je můžete velmi elegantně prohlížet. Ikonka, která se Vám přidá do menu a zajišťuje vypínání a zapínání, je navíc “chytrá”, v případě, že nejste na webu s kompatibilním obsahem, zešedne.

 

image

Stahujte zde

 

Download Statusbar

image

Pokud patříte k těm, které štve vyskakovací okno správce stahování, pokaždé když kliknete na stáhnutí sebemenšího souboru, tak rozhodně doporučuji tento doplněk. V případě, že něco stahujete, nad dolní lištu se přidá proužek, kam jsou umisťovány stahované soubory, po dokončení stahování, tento proužek můžete samozřejmě poklepáním zavřít. Nic Vás neruší a stahování máte pořád na očích.

image

Stahujte zde

 

Foxmarks

image  Používáte více jak dva počítače? Pak rozhodně chcete mít Vaše záložky synchronizované. Díky Foxmarks jsou Vaše záložky vždy synchronizované, navíc zálohu máte vždy na serveru. Doplněk patří do těch, z kategorie, nechám je být. Vše se děje automaticky a Vy nemusíte nic dělat.

Stahujte zde

 

Greasemonkey

image

Správce skriptů pro Firefox. Díky doplňku Greasemonkey, můžete instalovat spravovat uživatelské skripty. Osobně tento doplněk používám především kvůli existenci skriptu Rapidshare Link Checker. Pokud používáte nejoblíbenější službu pro výměnu dat Rapidshare.com, stane se pro Vás tento skript, nutností. Pokud je na stránce umístěn odkaz na rapidshare, tento skript jej automaticky rozpozná a ověří. Je-li odkaz funkční, má zelenou fajfku, je-li odkaz nefunkční, je přeškrtnutý.

image

Greasemoneky stahujte zde

Rapidshare Link Checker stahujte zde

 

Linkification

image

Určitě to znáte, někdo na stránce je napsaný odkaz, samozřejmě není otagovaný, takže je musím označit, CTRL+C, kliknout do adresy v prohlížeči a CTRL+V a ENTER. Toto se stává hodně často především na diskusních fórech. S doplňkem Linkfication, na toto zapomeňte. Je-li někde na stránce napsaný odkaz, Linkification, jej rozpozná a převede na klikatelný odkaz.

Stahujte zde

 

Password Exporter

image

Chystáte se formátovat, přesouváte data na nový stroj nebo prostě zálohujete. Určitě jste se registrovali na plno nevýznamných webů, kvůli něčemu, hesla si již samozřejmě nepamatujete a proč je hledat, máte je uložená v prohlížeči. Password Exporter, Vám tyto hesla vyexportuje do souboru a ten poté můžete zase do Firefoxu naimportovat a vše funguje opět, jak má.

Stahujte zde

 

Personal Menu

image

Každý používáme trošku něco jiného, někdo často hledá v historii prohlížeče, já třebas nikdy. Proto je tu Personal Menu a spolu s ním si můžete upravit Firefox k obrazu svému. Přidat si ikonky, které chcete a ty které nechcete, dáte pryč. Například celé menu Soubor, Úpravy…. kolikrát tam klikáte? Celou tuto nabídku můžete odstranit.

Stahujte zde

 

TinyURL Creator

image

Jste na nějakém e-shopu a chcete poslat kamarádovi odkaz. Znáte to, vygenerovaná cesta je dlouhá přes několik řádků a udělá Vám to pořádný nepořádek ve Vašem IM klientu. Proto je tu TinyURL, který Vám vytvoří mini odkaz. Označíte adresu, pravé tlačítko, z kontextového menu vyberete TinyURL a je to. Např. odkaz na můj blog http://mojewindows.spaces.live.com/ vypadá po úpravě takto http://tinyurl.com/849yv

Stahujte zde

Žádné komentáře:

Okomentovat